Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/10/2009 12:51:00 μ.μ.

Πόσες χημικές ουσίες υπάρχουν στον κόσμο?

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Όσο απίστευτο και εάν σας ακούγετε το νούμερο, ο άνθρωπος έχει βρει και έχει ανακαλύψει 50 εκατομμύρια(!) διαφορετικές χημικές ουσίες στην Γη, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.Όλα αυτά, σύμφωνα με την βάση των δεδομένων που τηρούνται από το "American Chemical Society". Η μεγαλύτερη ανάπτυξη της παγκόσμιας χημικής βιομηχανίας, συνέβη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπως δήλωσε ο Δρ. Hideaki Chihara, χημικός και πρώην πρόεδρος της "Japan Association for International Chemical Information".
"Μια νέα ουσία, είτε απομονώνεται είτε συνθέτεται κάθε 2,6 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, μέρα και νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο".

Η ποσότητα των νέων χημικών προϊόντων τα οποία παράγονται ή απομονώνονται είναι εκπληκτική. Χρειάστηκαν 33 χρόνια για να ανακαλυφθούν τα πρώτα 10 εκατομμύρια των χημικών ουσιών και μόνο εννέα μήνες για τα τελευταία 10 εκατομμύρια στη βάση δεδομένων. Εν μέρει, η αύξηση αυτή οφείλεται στην καλύτερη παρακολούθηση των εξελίξεων από την American Chemical Society, αλλά υπάρχουν και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο πλέον, που επίσης παράγουν ένα τεράστιο αριθμό χημικών.

Ενώ η Chemical Abstracts Service Registry είναι η πιο ολοκληρωμένη λίστα γύρω από τις χημικές ουσίες, υπάρχουν αναμφισβήτητα, χημικές ουσίες σε "ιδιωτικό" επίπεδο, οι οποίες σίγουρα ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα περισσότερο.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com