Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/16/2009 11:48:00 π.μ.

Μια φανταστική πανοραμική φωτογραφία του γαλαξία.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

milkywaypanorama
Δουλεύοντας στο σκοτάδι στα ξηρά υψίπεδα της Χιλής, με μια ψηφιακή κάμερα D3 Nikon (φακός 50mm σε f5.6), ο Serge Brunier και ο Frederic Tapissier συνένωσαν 1200 φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού και έφτιαξαν την σύνθεση που βλέπετε στην φωτογραφία.
Τη στιγμή που οι ποιο εκπληκτικές εικόνες του διαστήματος προέρχονται από τεράστια τηλεσκόπια ή το Hubble, ο Brunier ήθελε να συλλάβει φωτογραφίες που θα ήταν εγγύτερα στην κοινή ανθρώπινη εμπειρία του να πάει κανείς έξω και να κοιτάξει τον νυχτερινό ουρανό.
"Ήθελα να δείξω έναν ουρανό με τον οποίο θα μπορούσε να συνδεθεί ο καθένας - με τους αστερισμούς του, τις χιλιάδες των αστεριών, με οικεία ονόματα από την παιδική ηλικία, τους μύθους που μοιράζονται όλοι οι πολιτισμοί από τότε που ο άνθρωπος έγινε Sapiens", δήλωσε ο Brunier. "Επομένως η εικόνα φτιάχτηκε έτσι όπως την βλέπει ο άνθρωπος, με μια κανονική ψηφιακή μηχανή κάτω από τον νυχτερινό ουρανό στην έρημο Atacama και στην La Palma".
Η διάρκεια έκθεσης σε κάθε φωτογραφία ήταν 6 λεπτά και το έργο διήρκεσε αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί.
Μια πολύ μεγαλύτερη και με ικανότητα μεγέθυνσης έκδοση, διαθέσιμη από το νότιο ευρωπαϊκό παρατηρητήριο, σας επιτρέπει να επισκεφθείτε οποιοδήποτε σημείο του γαλαξία.
Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com