Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Μία νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες με πιο βαριά φωνή γίνονται πατέρες περισσότερες φορές από εκείνους με λεπτότερη. Οι ερευνητές μάλιστα, συμπλήρωσαν πως το εύρημά τους εξηγεί γιατί οι άντρες διαθέτουν πιο χαμηλές φωνές από τις γυναίκες.Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό πως οι γυναίκες εκλαμβάνουν τους άντρες με βαθιά φωνή ως πιο σέξι, υγιείς και κυριαρχικούς. Επίσης, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερη έλξη για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου, ενώ βρίσκονται στην πιο γόνιμη περίοδο του κύκλου τους.
Παρόλα αυτά, η χρήση των μοντέρνων αντισυλληπτικών δυσκόλευε τους επιστήμονες στο να συνδέσουν τον τόνο της φωνής με τη γονιμότητα. Έτσι οι ειδικοί δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την ιδέα πως άντρες με μπάσα φωνή είχαν αναπαραγωγικό πλεονέκτημα σε σχέση με άντρες με λεπτότερη.
Η Coren Apicella και οι συνάδελφοί της στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης βρήκαν ένα τρόπο να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, μελετώντας την φυλή κυνηγών-συλλεκτών Hadza στην Τανζανία, μία από τις τελευταίες που έχουν μείνει στον κόσμο. Οι γυναίκες Hadza συνήθως σκάβουν για ρίζες και συγκεντρώνουν φρούτα, ενώ οι άντρες κυρίως κυνηγούν ζώα και μαζεύουν μέλι.
Η Apicella ηχογράφησε τον χαιρετισμό 49 αντρών Hadza και μέτρησε την ένταση της φωνής τους μέσω υπολογιστή. Επίσης, σημείωσε την ηλικία τους και τον αριθμό των παιδιών τους. Έτσι μέτρησε πως κατά μέσο όρο έχουν 4,8 παιδιά και η φωνή τους φτάνει τα 115 Hz. Λαμβάνοντας υπόψη της παράγοντες που μπορούσαν να επηρεάζουν τον αποτέλεσμα, όπως η ηλικία, η Apicella κατέληξε στο συμπέρασμα πως άντρες με χαμηλότερες φωνές είχαν περισσότερα παιδιά. Για παράδειγμα, όσοι είχαν μέσο όρο έντασης φωνής τα 90 Ηz είχαν περίπου δύο παιδιά περισσότερα από εκείνους που η ένταση της φωνής τους άγγιζε τα 160 Ηz.

«Είναι τεράστια διαφορά», σημειώνει ο David Puts, ανθρωπολόγος σε πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Ο Puts εξηγεί πως οι άντρες συνήθως έχουν βαθιές φωνές εξαιτίας υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης. Η ορμόνη αυτή επηρεάζει τις φωνητικές χορδές με τέτοιο τρόπο ώστε να δονούνται σε χαμηλότερη συχνότητα. Ο Puts προσθέτει επίσης, πως φαίνεται ότι η τεστοστερόνη συνδέεται με την ποιότητα του σπέρματος, γεγονός που ενδεχομένως εξηγεί γιατί οι Hadza με χαμηλότερες φωνές είχαν περισσότερα παιδιά. Άλλη πιθανή εξήγηση είναι πως οι γυναίκες προτιμούν συζύγους με βαθιά φωνή επειδή θεωρούν πως τέτοιοι άντρες έχουν υψηλότερο κοινωνικό στάτους, λέει ο Puts.

Οι ερευνητές εικάζουν πως η εξέλιξη του είδους είναι αυτή που «χάρισε» στους άνδρες βαθύτερες φωνές. Το παράδειγμα των Hadza είναι ενδεικτικό. Ενώ ο αρσενικός μέσος όρος είναι τα 115 Hz, o θηλυκός είναι τα 210 Ηz.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com