Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/27/2009 09:45:00 π.μ.

Η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Η γέφυρα φιλίας Κατάρ-Μπαχρέιν, μια θαλάσσια γέφυρα συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων - 22 χιλιόμετρα το μήκος της γέφυρας και 18 χιλιόμετρα οι προσχώσεις - που θα συνδέει την δυτική ακτή του Κατάρ με την ανατολική ακτή του Μπαχρέιν, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2010.
090924-InfraMENA-Bridges
Το κόστους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατασκευαστικό έργο, αρχικά προγραμματιζόταν να ξεκινήσει τον Μάιο του 2008, αλλά ο υπουργός δομικών έργων του Μπαχρέιν Fahmi al-Jowder, έδωσε καινούργιο χρονοδιάγραμμα:
"Οι εργασίες του σχεδίου θα ξεκινήσουν μέσα στο 2010 και αναμένεται να απαιτηθούν 4.5 χρόνια για την ολοκλήρωση του. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το κόστος είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα τελειώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά οι αρχικές εκτιμήσεις κυμαίνονται στα 3 δισεκατομμύρια. Το Μπαχρέιν και το Κατάρ έχουν ήδη επιμερίσει κεφάλαιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη του έργου".
Όταν ολοκληρωθεί, αυτή η εναέρια γέφυρα θα είναι η μεγαλύτερη του κόσμου και θα φιλοξενεί επίσης μια σιδηροδρομική γέφυρα πλάτους 13 μέτρων. Ο χρόνος ταξιδιού από το Κατάρ στο Μπαχρέιν με αυτοκίνητο αναμένεται να μειωθεί από τις 4.5 ώρες που είναι σήμερα στα 30 λεπτά και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα διέρχονται από αυτήν 10.000 με 12.000 οχήματα ημερησίως.
Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com