Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/16/2009 02:41:00 μ.μ.

8 Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Σήμερα οι επιστήμονες, οι γεωπόνοι και οι γενετιστές έχουν προχωρήσει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ένα βήμα μπροστά: Να βελτιώσουν της διατροφής μας από μέσα προς τα έξω. Αν και πολλοί, έχουν αντίθετη άποψη για την χρήση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, με βασικότερο επιχείρημα την μακροπρόθεσμη επίπτωση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας, όλο και περισσότερα τρόφιμα, τροποποιούνται γενετικά.

1. Αντικαρκινικές Μοβ Ντομάτες
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με την έγχυση των γονιδίων από τα λουλούδια snapdragon (σκυλάκια) στις κανονικές κόκκινες ντομάτες, οι τελευταίες παράγουν μια αυξημένη ποσότητα της ανθοκυάνης χρωστικής ουσίας. Εκτός από την προσθήκη του κοκκινωπού και γαλαζωπού χρώματος στα φρούτα, όπως τα βατόμουρα, η ανθοκυάνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπόσχεται να παρεμποδίσει την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, να διευκολύνει τα συμπτώματα του διαβήτη και να προσφέρει ανακούφιση σε διάφορες παθήσεις για ηλικιωμένους.

2. Υποαλλεργικές Ντομάτες
Η αλλεργία στις ντομάτες, είναι πιο συνηθισμένο από ότι νομίζετε. Περίπου το 16 τοις εκατό των ανθρώπων είναι ευαίσθητοι στις ντομάτες. Δεν είναι οι ίδιες οι ντομάτες που είναι υπεύθυνες, αλλά μια μικρή πρωτεΐνη που ονομάζεται Profilin. Με την απενεργοποίηση δύο γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή Profilin στις ντομάτες, οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν μη αλλεργιογόνα φρούτα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κανονικά ούτε στην γεύση, την υφή και την εμφάνιση.

3. Υγιέστερες Παπάγιες
Οι μισές, από όλες τις εμπορικές παπάγιες, καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να αντισταθεί στον ιό "Ring Virus". Χάρις σε αυτήν την τροποποίηση, έχει σωθεί η αμερικανική βιομηχανία παπάγιας, που σχεδόν είχε εκλείψει λόγο του ιού στη δεκαετία του '90. Γενετικά τροποποιημένη παπάγια δεν επιτρέπεται στην Ιαπωνία, τη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών. Μόνο μη γενετικά τροποποιημένοι καρποί πωλούνται στην στην Ιαπωνία. Οι υπόλοιποι, πωλούνται στην εγχώρια αγορά.

4. Χρυσό Ρύζι
Ένα γονίδιο που παράγει την βιταμίνη Α, δίνει στο ρύζι το κίτρινο χρώμα και υπόσχεται να κρατήσει υγιή τα μάτια σας. Ο πρόδρομος στη βιταμίνη Α είναι η βήτα-καροτίνη που βρίσκεται στα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά όπως την κολοκύνθη και τα καρότα. Έχει υπολογίσει ότι η διαδεδομένη κατανάλωση χρυσού ρυζιού, που θα διατεθεί στους αγρότες το 2011, θα αποτρέψει την τύφλωση σε τουλάχιστον 500.000 παιδιά.

5. Γενετικά Τροποποιημένες Μπανάνες.
Ευτυχώς, ακόμα δεν έχουμε.
Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου - και αν τον χάσουμε, θα χάσουμε και τις μπανάνες μας. Ο ένοχος είναι η "Panama Disease" (ασθένεια του Παναμά), μια αθεράπευτη ασθένεια που επιφέρει την σήψη και εμφανίστηκε στις ασιατικές φυτείες μπανάνας και είναι έτοιμη να χτυπήσει πέρα από τον ωκεανό, στη Λατινική Αμερική. Η αρχική μπανάνα εξαγωγής, γνωστή ως "Big Mike", εξαλείφθηκε και οι καλλιεργητές την αντικατέστησαν με την ανθεκτικότερη ποικιλία Cavendish που δημιουργήθηκε στο Βιετνάμ. Τώρα μια νέα παραλλαγή της ασθένειας του Παναμά έχει κάνει την εμφάνιση της και η ποικιλία Cavendish, είναι ο στόχος της... εκτός και εάν οι επιστήμονες μπορέσουν να "κατασκευάσουν" μπανάνες που θα μπορέσουν να αντισταθούν στην ασθένεια. Με αυτό το στόχο, οι ερευνητές εξετάζουν τα γονίδια από μια ινδονησιακή άγρια μπανάνα από την Ινδονησία που είναι ανθεκτική και μπορεί να προσφέρει τα γονίδια που χρειάζονται οι εμπορικές μπανάνες. (Τα γονίδια εμφυτεύονται αρχικά σε έναν τύπο βακτηριδίων που χρησιμοποιείται για να μολύνει τις εγκαταστάσεις μπανανών).

6. Ψαρίσιες Φράουλες.
Οι επιστήμονες ήδη πειραματίζονται με το λεγόμενο "anti-freeze genes" που βρίσκεται σε κρύο νερό, όπως στα ψάρια στην "Sea Flounder" και Arctic Char. Όταν το γονίδιο εμφυτεύεται σε φρούτα και λαχανικά, όπως πατάτες, ντομάτες και φράουλες, το γονίδιο κάνει τα φρούτα αυτά, πιο ανθεκτικά στην κατάψυξη και σε κακές καιρικές συνθήκες.

7. Πολυβιταμινούχο Καλαμπόκι
Οι επιστήμονες από την Ισπανία και τη Γερμανία χρησιμοποίησαν τις τεχνικές γενετικής εφαρμοσμένης μηχανικής, για να αναγκάσουν στη νοτιοαφρικανική ελίτ, το άσπρο καλαμπόκι, να παραγάγει τρεις τύπους βιταμινών (βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ) μέσα στον πυρήνα του. Η βήτα-καροτίνη, βρήκε φυσικά στα καρότα και τη κολοκύνθη και βάφει τους πυρήνες με μια περίεργη απόχρωση του πορτοκαλιού.


8. Υγιέστερα Κολοκυθάκια
Οι μελέτες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, έχουν αποκαλύψει έναν νέο τρόπο για τη γενετική εφαρμοσμένη μηχανική. Σε μια περίπτωση, η επιρρεπής σε μόλυνση κολοκυθιά, ήταν σε θέση όχι μόνο να επιζήσει, αλλά και να αναπτυχθεί χάρις σε ένα γονίδιο που λήφθηκε από τον ιό που προσβάλει τα κολοκύθια και εμφυτεύτηκε στις κολοκυθιές. Η προσθήκη ενός και μόνο ενιαίου γονιδίου από τον ιό, έκανε τεράστια διαφορά, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com