Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

headache
Πόση ακτινοβολία εκπέμπει το κινητό σας τηλέφωνο? Είναι εύκολο να μάθετε την απάντηση χάρη στον online οδηγό για τις εκπομπές ακτινοβολίας των κινητών, από την Enviromental Working Group (EWG).
Αυτός ο μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός αξιολόγησε πάνω από 1.000 διαφορετικά κινητά τηλέφωνα σύμφωνα με τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν. Ποιο συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε σε ένα κριτήριο που είναι διαθέσιμο δημοσίως για κάθε κινητό αλλά σχετικά δύσκολο να βρεθεί, τον δείκτη SAR (Specific absorption rate). Το SAR είναι ένας δείκτης του πόσο πολύ ακτινοβολία απορροφάται από το σώμα όταν το τηλέφωνο στέλνει σήμα στο δίκτυο. (Το τηλέφωνο σας εκπέμπει ακτινοβολία μόνο όταν μιλάτε ή στέλνετε μηνύματα).
Ωστόσο να διευκρινίσουμε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια απόφαση στο αν η ακτινοβολία των κινητών είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Σίγουρα όμως δεν είναι κακό να περιορίσετε την έκθεση σας σε αυτήν όσο γίνεται περισσότερο. " Τα δεδομένα είναι ακόμη αντιτιθέμενα και η επιστήμη δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα", λέει η Jane Houlihan, επικεφαλής έρευνας στην EWG. "Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που κάνουν λογική από τους ανθρώπους την λήψη προσωπικών πρωτοβουλιών έως ότου οι υπηρεσίες υγείας ερευνήσουν τα δεδομένα".
Πόση μεγάλη όμως είναι η διαφορά στην ακτινοβολία μεταξύ των συσκευών με την χαμηλότερη και την υψηλότερη εκπομπή? Στην λίστα της EWG, οι συσκευές με την υψηλότερη μέτρηση εκπέμπουν 8 φορές περισσότερη ακτινοβολία από αυτές με την χαμηλότερη !!!

Τα 10 καλύτερα τηλέφωνα (χαμηλότερη ακτινοβολία)

1. Samsung Impression (SGH-a877)
2. Motorola RAZR V8
3. Samsung SGH-t229
4. Samsung Rugby (SGH-a837)
5. Samsung Propel Pro (SGH-i627)
6. Samsung Gravity (SGH-t459)
7. T-Mobile Sidekick
8. LG Xenon (GR500)
9. Motorola Karma QA1
10. Sanyo Katana II

Τα 10 χειρότερα τηλέφωνα (υψηλότερη ακτινοβολία)

1. Motorola MOTO VU204
2. T-Mobile myTouch 3G
3. Kyocera Jax S1300
4. Blackberry Curve 8330
5. Motorola W385
6. T-Mobile Shadow
7. Motorola C290
8. Motorola i335
9. Motorola MOTO VE240
10. Blackberry Bold 9000

Δεν βρίσκετε το δικό σας κινητό σε αυτήν την λίστα? Δείτε ολόκληρη την λίστα με τα 1000 τηλέφωνα. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να βρείτε το κινητό σας, ψάξτε στο site της Federal Communications Commission και όταν το βρείτε, συγκρίνετε την τιμή SAR με τα μοντέλα της EWG για να δείτε την κατάταξη του στον ανταγωνισμό.
Εκτός από την επιλογή ενός κινητού με χαμηλό δείκτη SAR, η μείωση της προσλαμβανόμενης ακτινοβολίας μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους. Παρακάτω παραθέτουμε 3 σημεία από τον οδηγό της EWG για την μείωση της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών:
  1. Χρησιμοποιήστε ακουστικά και μικρόφωνο, ενσύρματα ή ασύρματα. Δεν υπάρχει ομοφωνία για το αν είναι ασφαλέστερο να προβείτε στην αγορά ασύρματου ή ενσύρματου σετ αλλά σίγουρα εκπέμπουν χαμηλότερη ακτινοβολία από τα ίδια τα κινητά.
  2. Στέλνετε μυνήματα κειμένου όπου μπορείτε αντί να μιλάτε.
  3. Μείνετε μακριά από το τηλέφωνο όταν δεν έχετε καλό σήμα. Το κινητό θα εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία στην προσπάθεια του να λάβει σήμα.

Πηγή: [link]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κάποιες ειδικές θήκες και αυτοκόλλητα για τον περιορισμό της εκπεμπόμενης ηλεκ/κης ακτινοβ. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό;
Το κινητό για να λειτουργήσει δε θα πρέπει να εκπέμψει ακτινοβολία κτλ??
Αν υπάρχει κάποιος τρόπος και τον γνωρίζετε... δε τον λέτε και σε μας;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ.

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com