Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/23/2008 08:49:00 μ.μ.

Τρομακτικές αλλά πανέμορφες. 5 θαλάσσιες πύλες του Άδη.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Ονομάζονται "Μπλε τρύπες", λόγω της αντίθεσης στο χρώμα του νερού που από ανοιχτό μπλε ξαφνικά γίνεται σκούρο μπλε. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από Μπλε τρύπες ανά την υφήλιο αλλά μόνο λίγες είναι συχνός προορισμός των δυτών, κάθε μία με την δική της βιοποικιλότητα. Σας παρουσιάζουμε τις 5 από τις καλύτερες του κόσμου.
1. Great Blue Hole, Belize.
Ανακαλύφθηκε από τον Jacques Cousteau στο μικροσκοπικό κρατίδιο Belize της κεντρικής Αμερικής και είναι η διασημότερη Μπλε τρύπα στον κόσμο των δυτών και των περιβαλλοντολόγων. Έχει διάμετρο 305 μέτρα και βάθος 123 μέτρα, είναι τέλεια κυκλική και βρίσκεται στην κοραλλιογενή ατόλη του Lighthouse περίπου 60 μίλια από την πρωτεύουσα του Belize.

2. Η Μπλε τρύπα του Dahab.
Μέχρι πριν 25 χρόνια, το Dahab ήταν ένα μικροσκοπικό ψαροχώρι των βεδουίνων στην ακτή του Σινά. Τώρα είναι διάσημο για την περίφημη Μπλε τρύπα που στους κύκλους των δυτών είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για καταδύσεις στον κόσμο. Έχει βάθος περίπου 130 μέτρα αλλά διαθέτει ένα τούνελ στα 52 μέτρα που πολλοί δύτες στην προσπάθεια τους να το συναντήσουν βρήκαν τον θάνατο. Αυτό συμβαίνει γιατί η είσοδος είναι δύσκολο να βρεθεί και στην προσπάθεια τους να την βρούν καταδύονται χαμηλότερα με αποτέλεσμα να υποφέρουν νάρκωση αζώτου και φυσικά τον συνεπακόλουθο θάνατο.
3. Η Μπλε τρύπα του Dean, Bahamas.
Μια από τις βαθύτερες τρύπες του κόσμου, με βάθος που φτάνει τα 202 μέτρα, διαφέρει αρκετά από τις προηγούμενες επειδή στα 20 μέτρα καταλήγει σε μια σπηλιά πλάτους 100 μέτρων.
4. Η Μπλε τρύπα Gozo.
Βρίσκεται στην Μάλτα και δεν είναι τόσο ευδιάκριτη από την επιφάνεια καθώς το στόμιο της ξεκινάει ουσιαστικά στα 7 μέτρα βάθος.
5. Η Μπλε σπηλιά στην Korcula.
Στην Korcula, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Κροατίας, βρίσκεται η Modra Spilja (Μπλε σπηλιά). Η μπλε τρύπα που βρίσκεται στο εσωτερικό της ξεκινάει από τα 9 μέτρα βάθος και φθάνει τα 35 μέτρα. Είναι ένας νάνος σε σύγκριση με άλλες μπλέ τρύπες αλλά η ιδιαιτερότητα της βρίσκεται στην τοποθεσία της καθώς και στο γεγονός ότι φωτίζεται καλύτερα από τις ακτίνες του ήλιου και κάνει την κατάδυση πιο ευχάριστη.

1 σχόλια:

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΖΑΡΙΦΗΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com